Riječki župnik molio za obraćenje novinarke i Novog lista

Riječki župnik molio za obraćenje novinarke i Novog lista

Tekst: H.A.

NOVINARKA Novog lista Ingrid Šestan u rujnu prošle godine objavila je tekst u kojemu je pisala o tome kako je svećenik Ante Zovko iz riječke župe Sv. Ane na Gornjoj Vežici na svečanosti primanja prvašića u osnovnu školu pozvao okupljene da izmole Očenaš što su neki roditelji smatrali neprimjerenim za takav skup. Nekoliko dana nakon objave tog članka prozvani svećenik služio je misu na kojoj je održana molitva za obraćenje novinarke Novog lista.

Novinarka ogorčena pozivom na javni linč

"Malo je reći da sam se zgrozila kada sam shvatila da je vlč. Zovko služio misu za moje obraćenje. Smatram da me je povrijedio ne samo kao vjernika, nego i kao čovjeka, jer odakle mu pravo da sudi o meni i procjenjuje je li mi potrebno obraćenje. Diranje u moj ili bilo čiji privatni život smatram kršenjem temeljnih ne samo ljudskih, nego i ustavnih prava.  Velečasni ne zna ništa o meni pa ni koje sam vjeroispovijesti i jesam li uopće vjernik i kakav", komentirala je novinarka Novog lista dodajući kako poziv župljanima da dođu moliti za njeno obraćenje doživljava kao poziv na javni linč pod okriljem svete mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezadovoljstvo mojim pisanjem mogao je izraziti reagiranjem na tekst, a ne javnim prozivanjem mene kao osobe kojoj je potrebno obraćenje samo zato što sam napisala ono što se dogodilo", zaključila je Ingrid Šestan.

Župnik bez komentara

Župnik Zovko za Novi list nije želio komentirati što ga je nagnalo na takav postupak, dok je voditelj Ureda za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije Danijel Delonge listu kazao kako je "svećenikova dužnost moliti za žive i mrtve" te da Ante Zovko nije ništa pogrešno učinio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara