Rijeka: O povratu crkvene imovine

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac sa suradnicima danas se za posjeta Sveučilištu u Rijeci i Riječkoj nadbiskupiji dogovorio o načinu povrata crkvene imovine kojom se do sada služilo to ministarstvo, odnosno Sveučilište.

Nakon sastanka s ministrom Primorcem i rektorom Sveučilišta u Rijeci akademikom Danielom Rukavinom nadbiskup riječki Ivan Devčić izvijestio je novinare da su se dogovorili o zamjeni nekretnina, tako da se riješi pitanje smještaja riječkoga Teološkog fakulteta. Po dogovoru Fakultet za hotelski i turistički menadžment u Iki, koji se nalazi u crkvenim nekretninama, ostao bi na istom mjestu a Sveučilište bi preuzelo vlasništvo nad tim prostorom. Zauzvrat bi ustupilo sadašnju zgradu Filozofskog fakulteta Crkvi za Teološki fakultet te bi joj vratilo i sadašnji djevojački dom na Turniću. Filozofski bi se fakultet, pak, premjestio na Trsat u prvoj fazi uređenja tamošnjega sveučilišnog kampusa. Tako bi Teološki fakultet ušao u sastav riječkog Sveučilišta.

Nakon sastanka s rektorom i članovima Senata Sveučilišta ministar Primorac je, izrazivši potporu gradnji sveučilišnog kampusa na Trsatu, pohvalio i sveučilišne programe i projekte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući projekt povratka hrvatskih znanstvenika u zemlju iz inozemstva, kazao je da je zajmom Svjetske banke od 35 milijuna kuna za tu namjenu započeta provedba projekta sustavna povratka znanstvenika, a da se do sada, kako je rekao, morala voditi bitka za svakoga pojedinog čovjeka.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara