Rijeka: Privedena skupna osumnjičena za organizaciju prostitucije

POLICIJSKA uprava primorskogoranska izvijestila je da su danas istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci privedene četiri osobe pod sumnjom da su počinile kažnjiva djela iz područja prostitucije.

Privedena su dva hrvatska državljana od 39 i 49 godina, jedna hrvatska državljanka od 25 godina i jedan makedonski državljanin također od 25 godina.

Te su osobe jučer pronađene na području Splitsko-dalmatinske županije te su privedene u PU Primorsko-goranske županije gdje je i otkrivena ova organizirana skupina.

Oni se sumnjiče za udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela, prikrivanje protuzakonito stečenog novca i podvođenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga osoba i prostora kojima su se koristili te je pronađeno 388.628 kuna u raznim valutama, a koje potječu od izvršenja kažnjivih djela, više mobitela i oružje.

Skupina je otkrivena nakon višemjesečnog operativnog rada. Uz PU primorsko-goransku, sudjelovale su i istarska, splitsko-dalmatinska i dubrovačko-neretvanska PU, a skupina je pronađena u koordinaciji MUP-a i u suradnji s USKOK-om.

Na konferenciji za novinstvo PU primorsko-goranske istaknuto je da prve informacije o toj skupini potječu iz ožujka 2002. godine.

U prostituciju je bilo uključeno najmanje šest mlađih žena, od kojih jedna maloljetnica, a one će biti prekršajno prijavljene. Novac je pronađen kod organizatora, koji je ujedno prvoosumnjičen. On je, istaknuto je, organizirao osiguranje ženama koje su se prostituirale te oglašavanje u malim oglasnicima. Za te potrebe unajmio je dva stana u Rijeci. Tih je šest žena s područja cijele Hrvatske, a među njima nema strankinja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara