Rijeka: Saslušana trojica osumnjičenih koji se brane sa slobode

OSUMNJIČENICI za kaznena djela kojima je Hrvatska poštanska banka (HPB) oštećena putem kredita riječkoj tvrtki FENIXVE za najmanje 36,5 milijuna kuna, a koji se brane sa slobode, danas su dali iskaze istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi.

Bivši predsjednik Uprave opatijskih Liburnia riviera hotela Nikola Slavić odbacio je sve navode iz istražnog zahtjeva vezane uz njegovo ime, rekao je sudac Tišma nakon saslušanja. Slavić je rekao da je već dugo u mirovini te da nije sudjelovao u djelima koja mu se stavljaju u teret, dodao je.

Slavića se sumnjiči da je kao tadašnji predsjednik Uprave LRH omogućio osumnjičenom Josipu Bepu Španjolu stjecanje vlasništva nad tvrtkom G.H.B., odnosno opatijskim Casinom Rosalia na čiji je račun kasnije prebacivan novac koji je HPB u obliku kredita odobrio tvrtki FENIXVE. Toj je tvrtki na čelu bio Miloš Španjol, brat Josipa Španjola, a obojica se, uz bivšu predsjednicu Uprave HPB Ljerku Ercegović i bivšeg direktora tvrtke G.H.B. Branka Vukušića, nalaze u pritvoru u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iskaz su danas dali i bivša članica Uprave HPB-a Ivica Gergorić te pravnik HPB-a Tomislav Crnčić. Oni su potvrdili da su sudjelovali u relaizaciji kredita HPB-a tvrtki FENIXVE, ali i ustvrdili da nisu time činili kaznena djela.

Sudac Tišma najavio je da će biti saslušano još nekoliko svjedoka nakon čega će donijeti odluku o pokretanju istrage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara