Rim: Bozanić će preuzeti naslovnu crkvu sv. Jeronima 27. veljače

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić 27. veljače svečano će preuzeti svoju naslovnu crkvu hrvatsku crkvu sv. Jeronima u Rimu, koju mu je prigodom uvrštenja u Zbor kardinala Svete Rimske crkve dodijelio papa Ivan Pavao II.

Kako je izvijestio danas Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću, svečano euharistijsko slavlje s obredom preuzimanja naslovne crkve u 18 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić.

Uoči misnoga slavlja bit će prikazan dokumentarni film "Naš kardinal" redatelja Ninoslava Lovčevića.

Dan prije, 26. veljače navečer, održat će se svečana akademija u crkvi sv. Jeronima. Kako je predviđeno programom, na početku će nazočne pozdraviti rektor crkve i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima msgr. Jure Bogdan koji će održati i predavanje "Hrvatska crkva sv. Jeronima i kardinali naslovnici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugo predavanje "Hrvatski kardinali kroz povijest" održat će Stjepan Krasić OP, a zatim će zaključnu i zahvalnu riječ uputiti kardinal Josip Bozanić.

Program će pjevanjem popratiti zbor Instituta za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem Miroslava Martinjaka.

Papa Ivan Pavao II. uvrstio je zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića u Zbor kardinala 21. listopada 2003.

(Hina) pp,xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara