RIM: Lista Romana Prodija za povlačenje vojnika iz Iraka

Talijanska ujedinjena lista lijevog centra, koja za europske izbore nosi ime predsjednika Europske komisije Romana Prodija, zatražit će povlačenje talijanskih snaga iz Iraka. L

U dokumentu prihvaćenu u četvrtak na sastanku Nacionalnog odbora jedinstvene Liste Romana Prodija stoji odluka da njezini zastupnici na sjednici talijanskog parlamenta 20. svibnja zatraže povlačenje talijanskih vojnih snaga iz Iraka, s obrazloženjem da vojna nazočnost u Iraku više nema prihvatljivo opravdanje.

Lista od talijanske vlade zahtijeva da u razgovorima s američkim dužnosnicima pokuša utjecati na opoziv američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda te predlaže da vlast u Iraku u tranziciji preuzmu Ujedinjeni narodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ti će prijedlozi biti podastrti na sjednici Zastupničkog doma talijanskog parlamenta 20. svibnja, kad se nastavlja i rasprava o iračkoj krizi, a sjednici će, kako se očekuje, nazočiti premijer Silvio Berlusconi.

Talijanski premijer će 18. svibnja posjetiti SAD i razgovarati s američkim predsjednikom Georgeom Bushom. Berlusconi zastupa stajalište da talijanske vojnike ne treba povući iz Iraka.

(Hina) xst ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara