Rim: Papa odlazi na odmor

IVAN Pavao II. u nedjelju u podne je sa svog prozora na Trgu svetog Petra održao posljednji angelus prije sutrašnjeg odlaska na odmor u Alpe, a tek krajem rujna Papa će ponovo održati angelus na Trgu svetog Petra.

Ivan Pavao II. poželio je svima dobar odmor, a onima koji neće moći otputovati na ljetovanje poželio je da bar neko vrijeme budu u mogućnosti ne raditi i provesti vrijeme "u rekreativnim inicijativama obogaćenim ljudskim odnosima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ponedjeljak Papa putuje zrakoplovom u na sjever Italije u regiju Valle dAostu gdje će boraviti do 17. srpnja. To će biti deseti njegov boravak u alpskom mjestu Les Combes dIntrod, a visoravan na kojoj se nalazi kućica od drveta i kamena u kojoj otsjeda mijenja ime Papi u čast. Od sada će se zvati Lieu Plain Du Saint Pere, dakle visoravan Svetog Oca, umjesto Perriettaz.

Ivan Pavao II. odlazi na odmor izvan Vatikana i papinskog ljetnikovca u Castelgandolfu pokraj Rima nakon dvije godine. U Castelgandolfo će se vratiti iz Valle dAoste, a onda će 14. i 15. kolovoza pohoditi Lourdes.

Na Trgu svetog Petra Papu je u nedjelju pozdravio veliki transparent s natpisom "Sretan put", te desetak automobila Ferrari koje je dovela udruga Easy-rider.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara