Rim: počeo filmski festival ˝Tertio Millennio˝

POD pokroviteljstvom Papinskoga vijeća za kulturu i Papinskoga vijeća za obavijesna sredstva u Rimu je počeo 6. filmski festival ´Tertio Millennio´, koji donosi pregled međunarodne kinematografije u znaku duhovnosti.

Među filmovima koje je izabralo posebno festivalsko znanstveno povjerenstvo, kako je danas javila Ika, bit će i film ´Pinocchio´ Roberta Benignija i ´Pijanist´ Romana Polanskog.

S velikim se iščekivanjem očekuje pretpremijera ´Apokalipse´, velike produkcije Prvog programa Talijanske radiotelevizije.

Među novostima na ovogodišnjem festivalu, kako je za Radio Vatikan rekao Andrea Piersanti, jedan od utemeljitelja festivala, otvaranje je svijetu misija.

Ideja je donijeti zraku sunca i poruku nade u najnesretnija područja svijeta. Postoje vrednote u filmskoj produkciji cijeloga svijeta koje bi mogle biti korisne za vraćanje nade u ta područja. Osim toga, drugi je cilj pridonijeti stvaranju drukčije kinematografije, one koja će davati sve veću pozornost čovjeku, rekao je Piersanti.

´Najvažniji cilj koji smo postigli jest taj što smo učinili vjerodostojnom pretpostavku o mjestu na kojem se svjetovnjaci i katolici mogu mirno suočiti s etičkim odgovornostima djelatnika u obavijesnim sredstvima. Taj je cilj uistinu postignut. Vjerodostojnost koju je takva, nazovimo ju, klerikalna inicijativa poput festivala ´Tertio Millennio´, postigla u svijetu kinematografske industrije, golema je´, zaključio je Piersanti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara