Rim: Prisegnula druga vlada premijera Silvija Berlusconija

DRUGA vlada Silvija Berlusconija prisegnula je u subotu navečer pred talijanskim predsjednikom Carlom Azeglio Ciampijem.

Nova vlada desnog centra premijera Berlusconija ne razlikuje se mnogo od prve, odnosno samo je osam od 25 ministara izmijenjeno s time što se se neki vratili nakon što su prijašnjih mjeseci bili zamijenjeni, kao što je ministar Giulio Tremonti, koji je sada postao potpredsjednik vlade nakon što je prije nekoliko mjeseci morao napustiti ministarstvo gospodarstva. U vladi ostaju samo dvije žene ministrice, Letizia Moratti (obrazovanje) i Stefania Prestigiacomo (ravnopravnosti u društvu). U vladu se nakon 20 godina vraća Giorgio La Malfa, čelnik Republikanske stranke, koji je bio ministrom u petostranačkoj vladi pokojnog premijera Bettina Craxija.

Oporbeni lijevi centar na čelu s Romanom Prodijem kritizira sastav druge Berlusconijeve vlade u kojoj nije ništa izmijenjeno, samo je povećan broj ministara sa sjevera Italije. No, birači će najbolje ocijeniti tu vladu koja će zasigurno dobiti negativnu ocjenu, drži Prodi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedećeg tjedna Berlusconijeva vlada treba dobiti povjerenje Parlamenta.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara