RIM: PRODI O SVOJOJ KANDIDATURI NA EUROPSKIM IZBORIMA

Mogao bih se kandidirati na europskim izborima, ali ostajem na svojoj dužnosti do konca svoga mandata (1. studenoga 2004.), rekao je u srijedu navečer na talijanskoj televiziji Italia uno, predsjednik Europske komosije Romano Prodi. L

Na pitanje novinara kani li se kandidirati na europskim izborima u ljeti 2004., Prodi je objasnio kako se europski povjerenici mogu kandidirati, kako je to tehnički moguće i dozvoljeno.

To je "učinila Emma Bonino i drugi i bit će sve učestaliji slučajevi, jer Komisija je sve više politički organ. Prema tome moja je kandidatura moguća, ali mislim da je bolje da do konca obavim svoju dužnost u Komisiji", rekao je Prodi.

Nakon te izjave nastale su u Italiji razne kombinacije, pa je glasnogovornik predsjednika Europske komisije Marco Vignudelli pojasnio kako će Prodi ostati na svojoj dužnosti do konca mandata, te da je odgovorio na pitanje o pravnoj mogućnosti kandidiranja europskih povjerenika na europskim izborima.

Prodi je rekao kako ne postoje tehničke zapreke, ali "namjerava ostati do konca mandata i svaka druga interpretacija njegove izjave je pogrešna", dodao je Vignudelli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara