Rim: Umro pripadnik Crvenih brigada ranjen u jučerašnjoj pucnjavi

ČLAN Crvenih brigada Mario Galesi (37) umro je u bolnici u Arezzu nakon što je ranjen u pucnjavi u vlaku Rim-Firenca u nedjelju ujutro kada je ubio policajca Emanuelea Pertria (48).

Pripadnica Crvenih brigada, koja se također nalazila u vlaku i putovala sa Galesijem, Desdemona Lioce (43) proglasila se ´političkom zatvorenicom´.Talijanska policija vjeruje da je na tragu ubojicama Massima D´antone koga su Crvene brigade ubile 1999. u Rimu i Marca Biaggia koga su Crvene brigade ubile prošle godine u Bologni.

Upravo to dvoje crvenobrigadista koje je željeznička policija zaustavila u vlaku su mogući ubojice dvojice talijanskih profesora a pretpostavlja se da su bili spremni na novi atentat pa se i pretpostavlja da je njihova žrtva trebala biti Maria Grazia Sestini podtajnica talijanskog Ministarstva rada koja živi u Arezzu.

Kada je policija u vlaku zatražila dokumente dvoje crvenobrigadista oni su najprije pokazali lažne isprave. Dok su policajci provjeravali dokumente Galesi i Lioce su izvukli pištolje i počeli pucati ubivši, jednog i ranivši drugog policajca. Treći je uspio zaustaviti dvoje prestupnika, pri čemu je teško ranio Galesija koji je umro u bolnici u Arezzu.

Talijanska politika je ujedinjena u borbi protiv terorizma i stranke većine kao i oporbe daju punu potporu policiji i istrazi.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je kako bi i u buduće protiv terorizma sve snage trebale djelovati jedinstveno. Ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu je izjavio kako nakon uhićenja dvoje crvenobrigadista je sada istraga mnogo bliža razotkrivanja ubojstava Dantone i Biagia.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara