Robertson: Hrvatska dobro napreduje

HRVATSKA dobro napreduje u ispunjavanju uvjeta potrebnih za članstvo u NATO savezu, kako u pogledu razvoja demokracije, tako i u pogledu sposobnosti svojih oružanih snaga, ocijenio je glavni tajnik NATO saveza George Robertson u ponedjeljak u slovenskom parlamentu.

Robertson je to izjavio odgovarajući na pitanje Jelka Kacina, zastupnika najjače slovenske stranke, Liberalnih demokrata, kako će se odvijati odnosi NATO saveza sa zemljama bivše Jugoslavije nakon što Slovenija, kao prva s tog područja, iduće godine bude uključena u NATO savez.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Hrvatska je prihvatila akcijski plan za članstvo u NATO-u prošle godine, pa zato na summitu u Pragu u tako kratko vrijeme nije bilo moguće da dobije poziv za članstvo. Ali, Hrvatska dobro napreduje, kako na strani razvoja demokracije, tako i u pogledu razvoja svojih vojnih sposobnosti´, izjavio je Robertson. ´Uvjeren sam da će jednom u budućnosti, ako taj napredak bude nastavljen, postati još jedan nekadašnji dio bivše Jugoslavije koji će postati dijelom zajednice demokratskih država´, dodao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara