Robertson Mesiću izrazio zadovoljstvo razvojem odnosa RH i NATO

GLAVNI tajnik NATO-a George Robertson u pismu predsjedniku RH Stjepanu Mesiću izrazio je zadovoljstvo razvojem odnosa između Hrvatske i Sjevernoatlantskog saveza, ali i napomenuo da hrvatska vlada mora uložiti dodatne napore u pitanjima suradnje s Haškim sudom, povratka izbjeglica i reformi oružanih snaga, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda Predsjednika.

U priopćenju se napominje kako je Mesić primio pismo lorda Robertsona u kojem on zahvaljuje na gostoprimstvu iskazanom njemu i njegovu izaslanstvu za boravka u Zagrebu 31. ožujka.

"Iz posjeta Hrvatskoj vratio sam se uvjeren da se hrvatski odnosi s Atlantskim paktom razvijaju pravim smjerom. Ipak, postoje još neka pitanja kojima hrvatska Vlada mora pokloniti osobitu pozornost", stoji u Robertsonovom pismu, uz napomenu kako je riječ o suradnji s Međunarodnim sudom u Haagu, povratku izbjeglica i reformi obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik NATO-a u svom pismu naglašava kako visoko cijeni razgovor što ga je s hrvatskim predsjednikom vodio o pitanjima povezanim s odnosima Hrvatske i NATO-a te aktualnim zbivanjima na svjetskoj sceni, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/dam sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara