Rodbina osumnjičenog ubojice Karra istražiteljima: Nemate pravog čovjeka

OTKRIVA se sve više detalja vezanih uz navodno otkriće identiteta ubojice 6-godišnje Amerikanke JonBenet Ramsey, za koje američke pravosudne vlasti sumnjiče Johna Marka Karra.

U razgovoru s njegovim ocem i braćom, sudski istražitelji došli su do ne baš ohrabrujućih (u smislu otkrivanja počinitelja) podataka prema kojima je osumnjičeni 41-godišnji bivši učitelj, Božićne blagdane 1996. godine proveo sa svojim bližnjima na obiteljskom blagdanskom okupljanju u Atlanti.

Odvjetnik Karrovih rekao je američkim medijima da su istražitelji proteklih dana posjetili neke članove obitelji Karr, te da je osumnjičenikov polubrat istražiteljima rekao kako "misli da nemaju pravog čovjeka."

Wexford Karr, osumnjičenikov otac, pronašao je fotografiju koja bi mogla predstavljati dokaz da je njegov sin Božićni blagdan 1996. proveo sa svojom obitelji. Inače, John Mark kontakt s obitelji potpuno je prekinuo 2001. godine nakon što je u proljeće uhićen zbog posjedovanja dječje pornografije.

Na fotografiji se doduše ne vidi John Mark Karr već njegova tri sina, međutim njegovi otac i braća  su istražiteljima ispričali kako se ne sjećaju da se u prošlosti dogodilo da bi John Markovi sinovi prisustvovali obiteljskom okupljanju na kojem ne bi bio prisutan njihov otac.

Fotografija je donekle upitna zato jer na njoj ne postoji nikakav dokaz o datumu nastanka, međutim osumnjičenikovi bližnji se slažu kako se radi o snimku načinjenom potkraj 1996. godine jer se na njemu vidi osumnjičenikov nećak koji je tog Božića bio star tek dva tjedna.

Otac i braća također su kazali kako se ne sjećaju da je John Mark 1996. godine dan nakon Božića nekamo putovao, pa tako niti u Colorado tj. grad Boulder u kojem je 26. prosinca pronađena mrtva JonBenet Ramsey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave Karrovih braće i oca tako dodatno produbljuju sumnje u njegovo prošlotjedno priznanje ubojstva, koje ionako nije potpuno čisto. Naime, on je rekao da je, kada je JonBenet ubijena, bio s njom, te da je njena smrt bila slučajna.

Karrova bivša supruga s kojom je 1996. godine bio oženjen istražiteljima je također rekla da je John Mark Božić te godine proveo s njom i njihovom obitelji.

U cijeloj priči neobično je i to što su proteklih pet godina pojedini članovi obitelji Karr vjerovali da je John Mark mrtav. Prvi put nakon tog razdoblja o njemu su čuli tek prošlog tjedna nakon objave informacije o njegovom uhićenju u Tajlandu.

Osumnjičeni bivši učitelj u utorak ujutro bi se trebao pojaviti pred Okružnim sudom u Los Angelesu gdje će se održati saslušanje o zahtjevu za njegovim izručenjem u saveznu državu Colorado gdje ga se traži zbog ubojstva JonBenet.

Karrova obitelj najavila je mogućnost posjete Johnu Marku, iako, kako su rekli, "uopće ne znaju kako će to izvesti."

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara