Roditelji nakon razvoda zbog djece trebaju ostati blizu

RODITELJI i nakon razvoda moraju ostati u blizini kako bi osigurali svojoj djeci da imaju i oca i majku, pokazalo je u ponedjeljak američko istraživanje.

Istraživanje Državnog sveučilišta Arizone pokazuje da je pogrešna politika američkih sudova da roditelju, obično majci, odobravaju preseljenje držeći da je za dijete dobro ono što je dobro za roditelja.

"Djeci je bolje s oba roditelja koja im osiguravaju sredinu u kojoj će biti okružena ljubavlju", rekao je koautor istraživanja, psiholog Sanford Braver. To znači da čak i nakon rastave djetetu na raspolaganju moraju biti oba roditelja.

Istraživanje objavljeno u američkom Journal of Family Psychology pokazalo je da je u 82 posto slučajeva dijete odvojeno od oca zato što se jedan od roditelja preselio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija kaže da razdvajanje od jednog od roditelja pojačava rizik za bolesti uzrokovane stresom kojima su djeca razvedenih roditelja i inače sklonija.

Istraživanje je obuhvatilo 602 studenta razvedenih roditelja među kojima su istraživane različite podskupine prema tome jesu li se roditelji odselili.

(Hina) sl dgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara