Roditelji poginulih branitelja iz zadra posjetili grob generala Bobetka

STOTINJAK roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Zadarske županije danas je organizirano posjetilo grob stožernoga generala Janka Bobetka na sisačkome groblju Viktorovcu, zapalilo svijeće i odalo mu počast za sve što je učinio za hrvatski narod i domovinu.

Nakon pokopa generala Bobetka 2. svibnja, to je prvi organizirani posjet njegovu grobu.

Roditelje poginulih branitelja iz Zadarske županije pozdravili su predsjednik Županijske i Republičke zajednice udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Mario Marot, prijatelj pokojnoga generala Ante Živković iz generalova rodnog mjesta Crnca te upravitelj groblja Viktorovca Dunavko Orešković.

Mario Marot zahvalio je roditeljima poginulih branitelja iz Zadarske županije što su posjetili grob generala Janka Bobetka, ističući da su oni prva organizirana skupina koja je došla posjetiti njegov grob i odati mu počast, pokloniti se tom velikom hrvatskom sinu, hrvatskom vojskovođi i velikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kroz generala Janka Bobetka - mi, roditelji poginulih branitelja gledamo sve naše generale: Antu (Gotovinu), Mirka (Norca) i druge, koji su zajedno s generalom Bobetkom vodili obranu i oslobađanje naše domovine", rekao je Mario Marot.

Istaknuo je da će se, "sve dok bude roditelja poginulih branitelja, o Domovinskom ratu govoriti istinski, domoljubno, s vjerom i nadom da će on biti trajni temelj na kojemu je sagrađena slobodna i hrvatska država" jer roditelji poginulih branitelja neće dopustiti da se kriminaliziraju zaslužni ljudi koji su vodili obranu domovine od velikosrpskog agresora".

Predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Zadarske županije Frane Franić istaknuo je da im je čast i ponos zapaliti svijeću, izmoliti molitvu i odati počast generalu Bobetku, čovjeku koji je simbol hrvatske obrane u Domovinskom ratu.

"General Janko je to zaslužio", istaknuo je Frane Franić, dodajući da u Zadarskoj županiji vlada veliko zanimanje za posjet grobu generala Bobetka i da se može očekivati dolazak novih skupina u Sisak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara