Roditelji poginulih branitelja nezadovoljni odnosom medija i društva prema njima

HRVATSKA zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata nezadovoljna je odnosom društva i medija prema njima i Domovinskom ratu uopće te prosvjeduju zbog takva odnosa prema roditeljima poginulih branitelja, rekao je danas nakon 9. konvencije Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja predsjednik Mario Marot.

Dopredsjednik Zajednice Ivan Cindrić izrazio je nezadovljstvo zbog toga što nitko od elektronskih medija danas nije popratio rad Konvencije i što se u hrvatskom medijskom prostoru posvećuje više pozornosti političkim pitanjima nego Domovinskom ratu.

Dodao je da se godinama osjećaju uskraćenima zato što ne mogu prodrijeti u javnost sa svojim teškoćama i idejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći nakon Konvencije, na kojoj je sudjelovalo 220 roditelja iz 49 udruga, Marot je istaknuo da je lani Zajednica imala oko 8500 članova te da ih je u godinu dana umrlo oko 211. Ocijenio je da bi ta udruga trebala biti jedan od moralnih stupova društva, a sada je udruga koja biološki nestaje.

Marot je ustvrdio da je "Udruga u realizaciji svojih planova i programa izigrana do te mjere da im je trebalo sedam mjeseci zamolbi i razgovora da se susretnu s predsjednicima Republike, Vlade i Sabora". Zamjerio je, kako kaže, "birokraciji koja je toliko uzela maha" što još nije upućen njihov prijedlog izmjena Zakona o porezu na dohodak, kojima bi se ukinulo oporezivanje invalidnine i mirovine koje primaju zbog pogibije svoje djece.

Roditelji su također nezadovoljni moralnim kriterijima u politici i javnom životu gdje je, po njegovim riječima, izgubljen "svaki kompas, bilo da je riječ o vladajućim ili oporbenim političarima".
Roditelji su poduprli umirovljene hrvatske generale i po Marotovim riječima "dok ne budu slobodni svi hrvatski generali, neće biti slobodan ni hrvatski čovjek ili roditelj poginulog branitelja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara