Roditelji umrle Australke lobiraju za zakon koji bi se zvao po Britt Lapthorne

Roditelji umrle Australke lobiraju za zakon koji bi se zvao po Britt Lapthorne

Tekst: I.Kri.
Foto: Index

RODITELJI Britt Lapthorne, koja je prošle godine pod vrlo čudnim okolnostima umrla u Dubrovniku, u australskom parlamentu lobiraju za zakon koji bi se zvao po njihovoj kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britt Lapthorne je nestala nakon zabave u dubrovačkom noćnom klubu Fuego 18. rujna 2008. godine te je njezino mrtvo tijelo pronađeno tek nakon tri tjedna. Prošlog mjeseca je Gornjem domu australskog parlamenta zakon predstavio senator Steve Fielding. U njemu se predlaže da se iz Zakona o privatnosti ukloni odredba po kojoj Ministarstvo vanjskih poslova ne smije nikome reći da je osoba nestala, pišu australski mediji. 

U njemu se traži i da Vlada obiteljima nestalih ponudi svu moguću pomoć u traženju njihovih rođaka. Dale i Elke Lapthorne pisali su australskom premijeru Kevinu Ruddu i vođi oporbe Malcomu Turnbullu da podrže donošenje ovog zakona. Zbog sadašnjeg zakona oni šest dana nisu znali da je Britt nestala. "Niti jedan roditelj ili obitelj ne bi smjeli ostati zakinuti za informacije o svome rođaku koji je nestao u stranoj zemlji", napisali su u svome pismu Dale i Elke Lapthorne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara