Roemer o degustaciji sperme nakon crtića: To je standardni termin dokumentarnog programa

Roemer o degustaciji sperme nakon crtića: To je standardni termin dokumentarnog programa

"ISKRENO, ne znam što su pustili, ali ako je sporno, za to će odgovarati nadležni urednik dokumentarnog programa", rekao je glasnogovornik Hrvatske radio televizije Janoš Roemer o sinoćnjem emitiranju dokumentarca u kojem se degustirala sperma, a koji je uslijedio odmah nakon večernjeg crtića.

> Može li HRT pasti niže: Djeco, znate li kakav je okus sperme?

Kad smo ga upitali zašto je kontroverzna druga epizoda BBC-jeve serije "Istina o hrani", pod nazivom "Kako biti seksi", prikazana u ranom terminu (20.05 sati, odmah iza crtanog filma "Tom i Jerry"), dok su na BBC-u ipak pričekali primjereniji termin (iza 22 sata), Roemer je odgovorio: "To je standardni termin dokumentarnog programa. Što će se u njemu prikazivati, ovisi o odabiru i procjeni nadležnog urednika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roemer je pojasnio i kako se oznake o zabranama i prikladnosti programa, koje je izradilo Vijeće za elektroničke medije, još ne primjenjuju, jer nisu u potpunosti usuglašene sve odredbe i jer se radi na nekim manjim izmjenama.

"Ipak, mi imamo običaj staviti upozorenje za gledatelje, ukoliko program nije prikladan. Ako je doista bio neprimjeren, ne znam zašto to sad nije učinjeno", rekao je Roemer te obećao kako će tijekom sutrašnjeg dana istražiti što je to zapravo emitirano te će tad moći reći više o ovom slučaju.

I.M.
Foto: BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara