Rojs: Kao branitelj najpozvaniji sam štititi hrvatske interese

Rojs: Kao branitelj najpozvaniji sam štititi hrvatske interese

NEZAVISNI predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs večeras je na predizbornom skupu u Sisku rekao da će, ako bude hrvatski predsjednik, vratiti ponos i dostojanstvo svakom hrvatskom čovjeku i hrvatskim braniteljima, a dio svog govora posvetio je ponovno generalu Anti Gotovini.

Rojs je svojim biračima obećao da će uspostaviti pravnu državu koja će štititi malog, običnog čovjeka i državu socijalne pravde, te istaknuo da je jedino on od 13 predsjedničkih kandidata hrvatski branitelj te da je zbog toga od svih suparnika najpozvaniji štititi hrvatske nacionalne interese.

Rekao je da još nije dobio poziv na obavijesni razgovor zbog izjave u Vukovaru kada je okupljenima prenio pozdrave odbjeglog haaškog optuženika, generala Ante Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako me pozovu na obavijesni razgovor, reći ću im ono što kažem i vama: ja znam gdje je Ante Gotovina, a to znate i vi. Ante Gotovina je u srcu svakog časnog i poštenog Hrvata", rekao je Rojs dodajući kako su mu mnogi obični ljudi rekli kako bi oni "u svojim kućama svojim tijelima čuvali i štitili Antu Gotovinu".

"Ako padne Ante, pala je i Hrvatska", rekao je Rojs i izrazio uvjerenje da se Gotovina nikada neće predati Hagu.

Zajedno s drugim članovima svog izbornog stožera, umirovljenim generalima Marinkom Krešićem i Željkom Glasnovićem, te brigadirom u pričuvi Ivanom Bobetkom, Ćesić Rojs se na pozornici sisačkog Doma kulture priključio pjevaču Niki Beti u izvođenju pjesme "Ante Gotovina", a pjesmi se pridružila i većina od više od 200 sudionika predizbornog skupa.

U sklopu posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs je s članovima svog izbornog stožera položio vijenac i zapalio svijeću na grob ratnog načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske generala zbora Janka Bobetka na sisačkom groblju, boravio je u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici gdje je razgovarao s građanima i dijelio im promidžbeni materijal i iznosio svoj predizborni program.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara