Rojs: Očekujem mjesto pomoćnika ministra obrane

Rojs: Očekujem mjesto pomoćnika ministra obrane

BIVŠI HDZ-ov zastupnik i dežurni "zabavljač" u Saboru, Ljubo Ćesić Rojs, koji se na prošlim izborima kandidirao na nezavisnoj listi za dijasporu, tvrdi kako je još uvijek član HDZ-a, te dodaje kako očekuje mjesto pomoćnika ministra obrane.

Kako piše Jutarnji list, iz izvora bliskih MORH-u saznaje se kako je Ćesić Rojs već zatražio sastanak s novim ministrom obrane, Berislavom Rončevićem.

U telefonskom razgovoru za "Jutarnji" bivši je HDZ-ov zastupnik izjavio: "Kao što je poznato, nakon što sam preuzeo saborski mandat, moje mjesto pomoćnika ministra u MORH-u stavljeno je u stanje mirovanja. Nakon konstitiuranja novog Sabora u roku mjesec dana dužan sam se javiti Ministarstvu obrane, što sam i učinio i očekujem da me novi ministar primi na razgovor, te da bude određen moj raspored u MORH-u."

Prije ulaska u saborske klupe, Ljubo Ćesić Rojs se u rangu general bojnika nalazio na mjestu pomoćnika ministra u Sektoru za gospodarenje MORH-a. "Jutarnji" dodaje kako je njegovo mjesto u MORH-u stavljeno u mirovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će mi biti ponuđeno mjesto istog ranga s kojeg sam otišao među zastupnike, dakle mjesto pomoćnika ministra. Vjerujem da neće biti revanšizma jer ja sam i dalje član HDZ-a" - kazao je Rojs odgovarajući na pitanje što očekuje od novog ministra obrane.

Ljubo Ćesić Rojs već je dulje vrijeme u sukobu s predsjednikom stranke, koji je nakon poraza HDZ-a na izborima 2000. pokušavao "očistiti" stranku od ekstremnih desničara kakav je Rojs.

HDZ je u lipnju 2003. suspendirao Ljubu Ćesića Rojsa, a 10. studenog Središnji odbor stranke isključio ga je iz članstva, pa tako nije posve jasno što Rojs misli kad tvrdi da je još uvijek član HDZ-a.

HDZ se u priopćenju povodom isključenja Ćesić Rojsa iz stranke ogradio od "od svih Ćesićevih istupa i govora mržnje koje je širio za vrijeme svoga mandata u Saboru i danas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara