Ron Paul odustaje od kampanje za američkog predsjednika

REPUBLIKANSKI kongresnik Ron Paul je sinoć u Houstonu formalno okončao svoju kampanju za američkog predsjednika, ali najavio nastavak svoje "revolucije".

Umjesto da se nastavi natjecati za američkog predsjednika, odnosno nominaciju Republikanske stranke - koju je već osigurao John McCain - kongresnik iz Teksasa će započeti "Kampanju za slobodu" kojoj je cilj osigurati pobjedu libertarijanski orijentiranih republikanaca na lokalnim, državnim i kongresnim izborima u studenome.

Paul, poznat po svojim - za suvremenu Ameriku neortodoksnim - političkim stavovima i oštrom protivljenju ratu u Iraku, bio je jedan od najživopisnijih predsjedničkih kandidata. Njemu je podršku davala malobrojna, ali prilično agilna skupina pristaša koja je uglavnom djelovala na Internetu.

Paul se njima obratio na konvenciji teksaškog ogranka Republikanske stranke i najavio kako će 2. rujna, kada se u St. Paulu bude održavala nacionalna izborna konvencija, održati alternativnu mini-konvenciju na koju će pozvati svoje pristaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos toga, mnogi smatraju da je 72-godišnji kongresnik, koji je uz čvrsto jezgro pristaša oko sebe okupio i dio demokratskih i nezavisnih birača, odnosno milijune dolara u fondu za kampanju, zaslužio da govori na konvenciji svoje stranke.

Paul se o tome nije izjasnio, ali je ponovio svoj stav kako neće podržati Johna McCaina na izborima. Novinarima Associated Pressa je sinoć rekao kako će o tome razmisliti jedino ako McCain promijeni mišljenje i založi se za povlačenje američkih trupa iz Iraka.

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara