Rončević i Lucić bit će saslušani o kornatskoj tragediji

U NASTAVKU istražnog postupka u kojem istražni sud Županijskog suda u Šibeniku utvrđuje okolnosti vatrogasne tragedije na Velikom Kornatu, trebali bi biti saslušani ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Josip Lucić.

Njihovo saslušanje najavio je odvjetnik Maro Mihočević koji u istražnom postupku zastupa članove obitelji osmorice poginulih vatrogasaca, a koji će istražnom sucu Branku Iviću predložiti saslušanje Rončevića i Lucića.

Čelni ljudi MORH-a i OSRH trebali bi rasvijetliti ulogu vojske na otoku na kojem se nekoliko sati nakon tragedije našao dio specijalne postrojbe HV-a. Obitelji stradalih vatrogasaca zanima što je vojska radila na požarištu, zašto je angažirana i koliko je vremena provela na otoku.

Mihočević je potvrdio kako je u ime obitelji Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnio odštetne zahtjeve od ukupno 5,5 milijuna kuna, odnosno prijedloge da se sklopi nagodba.

Riječ je o odšteti za duševne boli zbog smrti bliske osobe, dok s druge pak strane obitelji ne potražuju novac za troškove sprovoda, jer je te troškove podmirila lokalna samouprava sukladno Zakonu o vatrogastvu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara