Rončević: MORH dobio 65 milijuna kuna više nego lani

Rončević: MORH dobio 65 milijuna kuna više nego lani

MINISTAR obrane Berislav Rončević rekao je danas da je u prijedlogu proračuna za iduću godinu Ministarstvu obrane namijenjeno 65 milijuna kuna više nego u ovogodišnjem te da je to i više nego što je prvobitno zatražio za svoj resor.

U proračunu za ovu godinu Ministarstvo obrane imalo je 3,58 milijardi kuna, a za iduću se predlaže 3,65 milijardi kuna ili 1,8 posto više.

Govoreći na proslavi Druge obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za Logistiku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (GS OS RH) Rončević je u proračunu za iduću godinu najavio informatičko uvezivanje Logistike u OS RH da bi se, rekao je, izbjeglo ono što se pokatkada javlja, dupliranje kapaciteta i nabava nekih roba.

Značaj logistike je još veći i zbog materijalne potpore našim vojnicima koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim misijama, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit kada će biti gotov Strategijski pregled obrane, rekao je da će radna verzija biti gotova do konca godine, a nakon sugestije NATO stručnjaka, taj će dokument konačno biti gotov u travnju iduće godine.

Najavio je da će do 2007. biti i jasno definirano hoće li se u Hrvatskoj služiti vojni rok.

Što se tiče vojnih nekretnina koje MORH-u više ne trebaju, Rončević je rekao da je napravljen popis tzv. 229 "neperspektivnih nekretnina" kojima je vlasnik Vlada RH. Ukoliko netko izađe s konkretnim gospodarskim projektom i ponudi zapošljavanje Vlada je spremna i darovati nekretninu, dodao je.

Rončević je danas, zajedno sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS RH generalom Slavkom Barićem i vojnim ordinarijem msg. Jurajem Jezerincem sudjelovao na proslavi Druge obljetnice Zapovjedništva za logistiku GS OS RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara