Rončević: Ne bježim iz Hrvatske jer se nemam čega bojati

Rončević: Ne bježim iz Hrvatske jer se nemam čega bojati

Tekst: I.Kri.
Foto: Arhiva

BIVŠI ministar obrane Berislav Rončević danas je rekao kako se klimom koja vlada oko podizanja optužnice u "aferi Kamioni" protiv njega stvara linč te mu se i krše ustavna prava.

Bivšem ministru obrane smeta i to što neke osobe o njegovom slučaju zauzimaju stavove kao da već postoje pravomoćne presude. "Posebno se to odnosi na saborske zastupnike koji govore kako je to kriminal, a za to nisu ovlašteni", žalio se Rončević u intervju za Nova TV te je sve zamolio da ostave pravosuđe i suce na miru te ih puste da pripreme obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šimonović treba rješavati probleme sa reformom pravosuđa

Rončević je rekao i kako se u njegovom slučaju vidi jasan pritisak politike na pravosuđe, a posebno se osvrnuo na izjavu ministra pravosuđa Ivana Šimonovića koji je rekao kako je podizanje optužnice protiv bivšeg ministra test za hrvatsko pravosuđe. Poručio mu je da ako ima nekih problema u reformi pravosuđa, neka to ministar sam riješi.

Bivši ministar tvrdi i kako nije od HDZ-a tražio da utječe na ovaj postupak te ne smatra kako su iz njegove stranke vršeni pritisci na bilo koga. Odbacio je i mogućnost da će pobjeći iz Hrvatske kako bi izbjegao suđenje te je još jednom zamolio za fer i pošten postupak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara