Rončević u Rijeci: Nema razloga da se radarski sustavi ne postave na vrhu Učke

Ministar obrane Berislav Rončević u izjavi za novinstvo nakon sastanka sa Zapovjedništvom V. korpusa Oružanih snaga RH u Rijeci potvrdio je da je Vlada donijela odluku da se radarski sustav "Nebo" postavi na vrhu Učke Vojaku. L

Rončević je kazao da taj sustav treba hrvatskoj Kontroli zračnog prometa i Hrvatskoj vojsci, da nema razloga da se ne postavi na tom mjestu, da će u radu 80 posto služiti za nadzor civilnoga zračnog prometa te da nije štetan za zdravlje ljudi zbog zračenja.

Istaknuo je da će Ministarstvo obrane poštovati ugovor s gradom Rijekom o napuštanju trsatske vojarne gdje je planirana izgradnja sveučilišnog kampusa. Ustvrdivši da je napuštanje neperspektivnih vojnih objekata, kao što je trsatska vojarna, dio preustroja Ministarstva obrane, cilj kojega je smanjiti broj vojnih osoba na 18.000 i generala s 27 na 18 u skladu s NATO-ovim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odbacio je informacije o ukidanju Ratnog zrakoplovstva, rekavši da se ono smanjuje na optimalnih 12 bojnih zrakoplova. Ne ukida se ni Hrvatska ratna mornarica, nego se uključuje u sustav Obalne straže, rekao je Rončević.

Ocijenio je da će modernizacija Hrvatske vojske završiti do 2015.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara