Rončevićeva kupnja kanadera: Kampanja ili provizija?

"DO ZADNJEG trenutka sam vjerovao da će Ronjo potpisati ovaj štetni ugovor, kojim se doslovce baca u vjetar ni manje ni više nego točno 62.181.942,47 USD naših poreznih obveznika, kojim se kupuju dva Kanadera ukupne nosivosti 12 tona vode. Nosivosti koja se dobije kupovinom četiri Air Tractora AT-802F, za svega 16 milijuna USD", piše autor bloga012station.bloger.hr.

Bloger se, naime, u postu pod naslovom "Kampanja ili provizija" osvrnuo na ministra Berislava Rončevića, za kojega kaže da je sklopio štetan ugovor, kojim "baca u vjetar naše novce i to točnije, nekih 46 milijuna dolara i nešto sitno".

Bloger također piše kako su Rončević i suradnici mu ovaj put sa stranačkim paravojnim crtama zapovijedanja prekršili Ustav i sve vojne uspravnice, hijerarhije i regule vojno-tehničke struke.

"Sanader koji po Ustavu nema nikakvih zapovjednih prava i ovlasti, izravno je zapovjedio Ronji nabavu ta dva Kanadera nakon tragedije na Kornatu. Potpis ovog ugovora je dio predizborne kampanje i nema nikakve veze sa strukom. Jer struka (da je se pitalo) bi rekla ono što sam i ja", piše u nastavku.

Struka, piše autor teksta, u ovom slučaju nije ni pitana. "Zato nije raspisan ni natječaj, zato je stranačkom linijom sve progurano, kako bi deset dana pred izbore i ovo potpisivanje ugovora bilo iskorišteno u propagandne svrhe. Al' malo ste se za*ebali gospodo, jer unatoč vašem nastojanju, ima nas koji poznaju struku i znaju zbrajati", piše 012station.bloger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara