Rop: Ljubljanska banka teško pitanje

NEISPLAĆENI depoziti štediša Ljubljanske banke izvan Slovenije teško su pitanje koje nije lako riješiti, ali postoji spremnost da se njegovo rješavanje ubrza, izjavio je slovenski premijer Anton Rop u razgovoru za sarajevsku agenciju Fena koji je prenijela slovenska agencija STA.

Na pitanje postoji li spremnost da se problematika štediša Ljubljanske banke pomakne s mrtve točke, Rop je ponovio stajalište svoje vlade kako je riječ o sukcesijskom pitanju koje bi mogle riješiti države u kojima štediše žive, a ne matična stara Ljubljanska banka kojoj su povjerili svoje uloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Pitanje nije niti lako ni jednostavno rješivo. Slovenija je preuzela i isplatila dug za štediše svih banaka koje su poslovale u Sloveniji prije raspada Jugoslavije, što neke druge države nisu učinile´, izjavio je Rop. On je dodao kako vjeruje da bi moglo doći i do bilateralnog rješenja za štediše Ljubljanske banke u pojedinim nasljednicama nakon što Hrvatska ratificira sukcesijski sporazum iz Beča.

´Nadam se da će i Hrvatska ratificirati bečki sporazum i da će to biti dobra osnova za pregovore. Do rješenje nećemo doći preko noći, ali spremnost za rješavanje postoji´, izjavio je Rop za Fenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara