ROP: NE MOŽE SE PROGLASITI GOSPODARSKI POJAS PRIJE RATIFIKACIJE

Slovenija ocjenjuje kako Hrvatska ne može proglasiti gospodarski pojas u Jadranskom moru sve dok se ne prihvati sporazum o granici što su ga 2001. parafirali hrvatski premijer Ivica Račan i tadašnji slovenski premijer Janez Drnovšek, rekao je slovenski premijer Anton Rop ocijenjujući, u razgovoru za mariborski list "Večer" od subote, trenutačno stanje u pogledu otvorenih pitanja s Hrvatskom.

"Sporazum o granici prihvatile su vlade i potrebna je ratifikacija na hrvatskoj strani", izjavio je Rop, dodajući kako bi se o ekonomskoj zoni moglo govoriti tek nakon toga i da bi se onda "otvorio cijeli niz pitanja".

Rop je u vezi duga Ljubljanske banke Zagreb hrvatskim štedišama ponovio kako je slovensko stajalište i "prijedlog" Hrvatskoj da se to rješava "multilateralno i u okviru sukcesije bivše Jugoslavije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kad je riječ o odštetnom zahtjevu HEP-a za neisporučenu struju iz nuklearke Krško, pojasnio je slovenski premijer stajalište svoje vlade, Slovenija ne odbija da se o tome pregovara, ali je zahtjev za isplatom odštete od 54 milijuna dolara ocijenila bitno previsokim.

"Prihvaćamo razgovor o tome, ali će se tek u razgovoru vidjeti koliki je taj iznos i da li postoji", rekao je Rop u razgovoru za mariborski list "Večer" od subote.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara