ROP OČEKUJE DA ĆE POTOČNIK ZADRŽATI SVOJ RESOR U EK

Slovenski premijer na odlasku Anton Rop izjavio je u srijedu da je odluka predsjednika buduće Europske komisije Josea Manuela Barrosa da odgodi glasanje o povjerenju njegovim povjerenicima pred Europskim parlamentom bila pravilan potez te ocijenio da će Janez Potočnik, nekadašnji ministar europskih poslova u Ropovoj vladi, ostati kandidat za europskog povjerenika za znanost i istraživanje.

"Barrosov potez bio je primjeran i dobar. No, Potočnik je imao potporu u Europskom parlamentu i vjerujem da da planirane promjene neće promijeniti status i resor Potočnika u Komisiji", ocijenio je Rop na konferenciji za novinare, komentirajući odgodu glasovanja o sastavu Komisije i moguće promjene u njezinom sastavu.

Rop je najavio da će o toj temi razgovarati i s vjerojatnim mandatarom za sastav nove slovenske vlade Janezom Janšom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Janša je pak na konferenciji za novinare posvećenoj situaciji oko formiranja nove slovenske vlade usputno komentirao i položaj u Barrosovoj komisiji. Janša je rekao da ne vjeruje da će se položaj oko imenovanja nove komisije vratiti na početak, u situaciju kad bi sve vlade država članica ponovo predlagale povjerenike.

Vjerojatno će, rekao je Janša, doći samo do preraspoređivanja sadašnjih kandidata i u tom slučaju što se tiče Slovenije neće biti nikakvih promjena, no ako bi se sve vratilo na početak, o slovenskom bi povjereniku bio neophodan novi dogovor stranaka.

(Hina) xfl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara