Rop: Politika prema Hrvatskoj ostaje ista

SLOVENSKA politika prema Hrvatskoj ostaje ista, izjavio je slovenski premijer Anton Rop, komentirajući za ljubljanski "Dnevnik" od subote izjave svog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela koji je nakon susreta s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom najavio arbitražno rješavanje pitanja granice na moru.

"Temelj svih naših dogovora i razgovora do sada je bio i bit će ubuduće sporazum Drnovšek-Račan. To je potvrdio i naš parlament. Naša se politike prema Hrvatskoj nije promijenila i neće se promijeniti", izjavio je u razgovoru za spomenuti list Rop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rop je izrazio optimizam u pogledu rezultata jesenskih parlamentarnih izbora na kojima njegovi liberalni demokrati (LDS) računaju i dalje ostati najjačom strankom. Rop je izrazio uvjerenje da će njegovu stranku u predizbornoj kampanji podržati i "Forum 21", nestranačka udruga koju je nedavno osnovao bivši predsjednik Milan Kučan.

"Bit ću zadovoljan ako nas podrži Forum 21 u kojemu je mnogo uglednih ljudi s velikim utjecajem. No, ako se odluče nastupiti kao politička stranka, onda će biti naši konkurenti s kojima ćemo se natjecati prema pravilima", rekao je Rop. Dodao je da se povremeno susreće s Kučanom koji, kako je dodao, u Sloveniji još uvijek ima velik utjecaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara