Rop: Probleme s Hrvatskom lakše će se rješavati s njezinim približavanjem EU

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u subotu da će se bilateralna pitanja s Hrvatskom lakše rješavati s njezinim približavanjem Europskoj uniji i primjenom europskih standarda, dodajući kako je za Sloveniju važna obveza Hrvatske da neće primjenjivati spornu jadransku zonu.

"Ta zona ni u jednom aspektu neće vrijediti za Sloveniju. Hrvatska nam je susjedna država i to će ostati, a vjerujem da će se mnogi naši problemi lakše rješavati s njezinim približavanjem Europskoj uniji", izjavio je među ostalim Rop u nedjelju u razgovoru za slovensku televiziju, komentirajući zaključke zadnjeg summita EU-a i dodjelu statusa kandidata Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rop nije precizno odgovorio na pitanje očekuje li odlazak ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela iz njegove vlade još prije jesenskih parlamentarnih izbora zbog njegova približavanja desnici.

Rupel se naime pridružio osnivačima Zbora za republiku, što je politička inicijativa skupine političara, intelektualaca i javnih djelatnika koji podržavaju Demokratsku stranku (SDS) lidera oporbe Janeza Janše. Ako bi se Rupel uistinu pridružio predizbornoj kampanji za oporbu i udaljio se od politike vlade i liberalnih demokrata (stranke kojoj pripadaju i Rop i Rupel), onda bi iz vlade trebao otići sam, pojasnio je Rop.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara