Rrijeka Gateway projekt u skladu s planiranim rokovima

Predstavnici Svjetske banke danas su u Rijeci razgovarali s predstavnicima riječke gradske uprave, Lučke uprave i Luke Rijeka d.d. o provedbi Rijeka Gateway Projekta (RGP), koji se, kako je rečeno nakon sastanka, ostvaruje prema planiranim rokovima.

Svjetska banka odobrila je zajam od ukupno 155 milijuna dolara za ostvarenje Rijeka Gateway Projekta do 2009. Po riječima gradonačelnika Vojka Obersnela do sada je za modernizaciju i izgradnju cesta utrošena trećina od predviđenih oko 100 milijuna dolara. Od oko 50 milijuna dolara namjenjenih za modernizaciju i restrukturiranje riječke luke utrošeno je oko 8 milijuna dolara.

Izvršni direktor Svjetske banke Ad Melkert naveo je da je RGP važan za cijelu regiju, te da je zanimljiv primjer za druge gradove.

Svjetska će banka na riječkom primjeru steći iskustva za sličnu suradnju s drugim gradovima, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melkert je kazao da su projekti koji utječu na više regija posebno zanimljivi za Svjetsku banku te da i ta banka, uz poboljšanje odnosa Hrvatske i susjednih zemalja, može doprinijeti njihovu razvoju.

Pomoćnik ravnatelja riječke Lučke uprave Željko Glavan istaknuo je da će uskoro početi građevinski radovi na rekonstrukciji luke. Predsjednik Uprave Luke Rijeka Denis Vukorepa kazao je da je u prvih šest mjeseci ove godine u luci prekrcano 2,3 milijuna tona tereta što, smatra govori o opravdanosti ulaganja u lučku infrastrukturu.

(Hina) xhšup ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara