RS: Glasovalo 20 posto više birača nego u prvom krugu

PREMA podacima Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Banjoj Luci, na drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora izašlo je oko 20 posto birača više nego u prvome krugu 2. siječnja ove godine.

Glasovanju u Banjoj Luci (koje obuhvaća oko 6 tisuća birača iz Gradiške, Laktaša, Srpca, Čelinca i Banja Luke) pristupilo je 420 hrvatskih građana, a na glasačkom mjestu u Bihaću, od 8,6 tisuća upisanih glasovalo je 1370.

Na glasačkom mjestu u Jajcu, gdje je u biračke popise upisano 5750 hrvatskih građana iz ovoga grada te iz Šipova, Ključa i Mrkonjić Grada, na drugi krug predsjedničkih izbora pristupilo je 930 osoba, dok je u Prijedoru od 1600 upisanih glasovanju pristupilo 68 birača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni konzul RH u Banjoj Luci Ivan Lepoglavec u izjavi za Hinu naglasio je kako su izbori na svim biračkim mjestima protekli u miru i bez incidenata.

"Za razliku od prvoga kruga predsjedničkih izbora koji su održani 2. siječnja, danas je na birališta izašlo oko 20 posto više građana", kazao je Lepoglavec.

On je također kazao da su na biralištima u Banjoj Luci, Jajcu i Prijedoru bili nazočni stranački promatrači, a uz ove, tijek glasovanja u Bihaću nadzirali su i promatrači GONG-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara