RS: Ministar najavio skore rezultate u suradnji s Haagom

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Darko Matijašević najavio je, u intervjuu banjalučkim "Nezavisnim novinama" od četvrtka, "skore rezultate" u suradnji s Haaškim tribunalom.

"Siguran sam da će rezultata biti veoma brzo. RS je i do sada nastojala rješavati teško i složeno pitanje suradnje s Haškim tribunalom, a ja ću nastaviti raditi u tom kontinuitetu.

MUP RS će u okviru svojih nadležnosti i u suradnji s ostalim agencijama u BiH, MUP-om Federacije BiH, Državnom graničnom službom, Interpolom, Ministarstvom sigurnosti, predstavnicima međunarodne zajednice i našim kolegama u Srbiji i Crnoj Gori, pripremiti maksimalno kvalitetan ambijent koji će dati konkretne rezultate", rekao je šef MUP RS Darko Matijašević za "Nezavisne novine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naglasio da će se suradnja s Haškim tribunalom u prvome redu ogledati u uhićenju optuženika za ratne zločine.

Matijašević je došao prije dva mjeseca na mjesto ministra, nakon što je s te dužnosti visoki predstavnik međunarodne zajednice Paddy Ashdown smijenio Zorana Đerića i još pedesetak dužnosnika, uglavnom iz SDS-a, s obrazloženjem da opstruiraju uhićenje optuženika za ratne zločine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara