RS provjerava moguću suradnju vojnih djelatnika s osumnjičenima

Ministarstvo obrane Republike Srpske izvijestit će do 28. veljače Ministarstvo obrane BiH o tome da li u strukturama Vojske RS ima osoba koje surađuju s osumnjičenima za ratne zločine, potvrdio je banjalučkim Nezavisnim novinama od petka ministar Milovan Stanković. L

On je podsjetio da su istrage, provedene na razini RS i Ministarstva obrane BiH, pokazale da nema dokaza koji mogu potvrditi pretpostavke da su optuženi za ratne zločine boravili u objektima VRS u Han Pijesku.

Ministarstvo odbrane BiH također provjerava da li se neke osobe, čija su imena na spisku u Izvještaju Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. srpnja 1995. godine, nalaze u VRS, a Radna grupa za Srebrenicu ima zadatak identificirati pripadnike VRS koji su sudjelovali u zločinima u srpnju 1995. godine kada su pripadnici vojske i policije RS ubili oko 7800 Bošnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radna grupa za Srebrenicu formirana je u skladu s odlukom visokog predstavnika od 16. prosinca 2004, kako bi se analizirali povjerljivi aneksi Izvještaja Komisije za Srebrenicu. Njen izvještaj trebalo bi biti proslijeđen državnom tužitelju i visokom predstavniku.

(Hina) xspod ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara