Rugova i Brayshow o gospodarstvu Kosova i povratku izbjeglica

PREDSJEDNIK Kosova Ibrahim Rugova i obnašatelj dužnosti civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Charles Brayshow razgovarali su u ponedjeljak u Prištini o unapređenju gospodarskog razvoja i procesu povratka raseljenih osoba u pokrajinu.

Rugova i Brayshow ocijenili su da se sigurnosno stanje na Kosovu poboljšalo, tako da su sada veće mogućnosti za investicije. Rugova je izjavio da se sada svi trebaju angažirati u cilju stvaranja stabilnog gospodarstva.

"Svi se slažemo da na Kosovu ima napretka, s kojim treba nastaviti i u procesu privatizacije kako bi se stvorilo stabilno gospodarstvo i otvorila nova radna mesta", izjavio je kosovski predsjednik Rugova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brayshow je rekao da su strane investicije mehanizmi koji će omogućiti gospodarski razvoj Kosova. Pozdravio je angažiranje predsjednika Rugove u procesu povratka raseljenih i naglasio važnost njegova susreta s raseljenim Srbima prošlog tjedna u Uroševcu.

Obnašatelj dužnosti šefa UNMIK-a istaknuo je također da kosovske institucije trebaju podržati proces povratka konkretnim programima, kako bi se pronašli načini da se osigura miran suživot svih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara