Rukometaši slavili s Thompsonom i Mesićem

Rukometaši slavili s Thompsonom i Mesićem

50,000 navijača na Jelačićevom trgu dočekalo je zlatne rukometaše. 

Ovdje pogledajte fotografije s dočeka, a ovdje nevjerojatnu naslovnu fotografiju s primanja kod predsjednika Mesića koja će, bez dvojbi, ostati upisana u povijest Hrvatske.

Lino Červar izjavio je: "Jesmo ih sredili, a?", te nastavio: "Drago mi je da ste se vi mladi identificirali sa našim rukometašima, neka njihov primjer bude vodič svima u Hrvatskoj. Neka se stari ugledaju na mlade!"

Červar je nastavio: "Mislili su nas pokoriti, ali nisu mogli. Imamo zlatne mlade igrače, gledajte ih još su lijepi. Drago mi je da ste se identificirali s njima. I mi imamo najljepšu zemlju, samo je treba dovesti do blagostanja. Neka nam živi Hrvatska. Hvala vam svima, od srca"

Sportski heroj na golu Hrvatske Vlado Šola izjavio je: "Vi ste svi heroji ovdje, skupa sa nama. A sada nek Prljavo Kazalište odsvira Heroja ulice."

Ali nije dobio «Heroja ulice» nego Krušku, Barune i Thompsona.

Thompson je nastupio na inzistiranje rukometaša, usprkos navodnom protivljenju gradskih vlasti. Thompson, uz prateće vokale članova hrvatske rukometne reprezentacije, otpjevao je neslužbenu himnu Hrvatske "Lijepa li si".

Nakon toga i Goluža se zaželio pjevanja, pa je s Thompson otpjevao "Iza devet sela", pjesmu inače neslužbeno posvećenu generalu Gotovini. Voditelj programa Mirko Fodor zamolio je Thompsona da otpjeva još i "Moj Ivane".

Thompsona je dio publike dočekao s oduševljenjem, dok ga je manji dio publike s oduševljenjem ispratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što god o Thompsonu mislili, činjenica da je nastupio usprkos prvotnom protivljenju gradskih vlasti, ide u prilog demokraciji.

Prije Thompsona, nastupio je Kruška koji je preko noći skladao pjesmu "Hej, hej, pakleni u boj" koju ovom prilikom nećemo komentirati.

Publika Krušku, kaže naš izvjestitelj s Trga, publika nije naročito dobro prihvatila, no potom je uslijedio delirij.

Nakon "Kruške" zasvirali su "Baruni" svoju, iz nekog razloga popularnu "Hrvatska je prvak svijeta", koju modificiraju nakon svakog većeg hrvatskog uspjeha. Svoj jedini hit Baruni su odsvirali pet-šest puta.

Naš izvjestitelj s lica mjesta javlja o nekoliko gafova gradskih vlasti, koje su u doček uložile nešto manje novca nego u doček Janice i Ivice. Naime, zvučnici su postavljeni samo ispred pozornice, tako da se već kod Bana nije čula niti jedna izjava rukometaša.

Kako su svi željeli zauzeti čim bolje položaje, neki od navijača popeli su se na kiosk, čija se nadstrešnica urušila.

U publici su primjećeni duhoviti transparenti, poput "Mama, napiši mi ispričnicu za danas" i "Jebeš školu, klonirajmo Šolu".

Hrvatski rukometaši s Trga bana Jelačića otišli su na rukometni party s novinarima u restorant ´Hemingway´, a u 18. sati primio ih je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Pogledajte fotografije s dočeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara