Rumsfeld: Američka odlučnost unatoč napadu

AMERIČKI ministar obrane Donald Rumsfeld je izjavio u nedjelju da će Sjedinjene Države nastaviti rat protiv teoririzma kao i njihovo djelovanje u Iraku, unatoč napadima na američki vojni helikopter u kojem je poginulo 13 i ranjeno najmanje 20 vojnika.

"Jedino što možemo učiniti je voditi s teroristima rat protiv terora. Ne može se samo sakriti i nadati da više neće napasti", izjavio je Rumsfeld na tv-mreži NBC izrazivši žaljenje zbog najnovijih ametičkih žrtava.

Rumsfeld je rekao da je helikopter tipa Chinook vjerojatno srušen raketom zrak-zemlja dok je prevozio skupinu američkih vojnika na međunarodu zračnu luku Bagdada. On je rekao da može potvrditi smrt najmanje deset američkih vojnika.

Prema jednom glasnogovorniku koalicije koju SAD vode u Iraku, 13 vojnika je ubijeno i više od 20 je ranjeno kada je američki vojni helikopter srušen u nedjelju ujutro blizu Fajule, zapadno od Bagdada. Riječ je o najkrvavijem napadu na Amerikance od prestanka ratnih djelovanja u Iraku.

Rumsfeld je dodao da je američkim čelnicima jasno da je eliminacija terorizma u Iraku težak zadatak te da će za njega trebati vremena. On je međutim kazao kako je već ostvaren napredak u tom smjeru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara