Rumsfeld obećao Pakistanu jačanje strateških veza

Američki ministar obrane Donald Rumsfeld završio je u četvrtak posjet Pakistanu s obećanjem o "produbljivanju strateških veza" sa saveznicom u borbi protiv terorizma i jačanju američke potpore s ciljem ispunjavanja "legitimnih" obrambenih potreba Pakistana.

Tijekom sastanka održanog s predsjednikom Pervezom Musharrafom, Rumsfeld je pohvalio ulogu Pakistana u promoviranju mira u regiji kao i u globalnoj borbi protiv terorizma.

"On (Rumsfled) je ponovno potvrdio američku odluku da će pojačati vojnu pomoć Pakistanu i pojačati suradnju na području obrane s tom zemljom", navodi se u službenom priopćenju.

Washington je nedavno najavio prodaju zrakoplova F-16 Pakistanu i ime je okončao dugogodišnji zastoj po tom pitanju i snažno potvrdio status Pakistana kao bliskog saveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SAD su nedavno ukinule 15-ogodišnju zabranu prodaje F-16 Pakistanu.

Rumsfeld je u Pakistan stigao u srijedu iz Afganistana gdje je predsjednik Hamid Karzai rekao kako namjerava tražiti od američkog predsjednika Georga Busha dugoročnu zaštitu sigurnosti svoje zemlje. Trenutno je više od 17.000 američkih vojnika stacionirano u Afganistanu.

Nakon Pakistana Rumsfeld je u četvrtak odletio u Kirgistan, sljedeću etapu na njegovoj azijskoj turneji.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara