Rumsfeld pozvao na transatlantsko jedinstvo spram novih prijetnji

AMERIČKI ministar obrane Donald Rumsfeld u srijedu je, tijekom prvog posjeta Njemačkoj nakon rata u Iraku, pozvao na transatlantsko jedinstvo u borbi protiv oružja za masovno uništenje i terorizma.

"Mnoge europske zemlje, iako ne sve, pravilno primjećuju da je veza između terorizma i oružja za masovno uništenje najveća današnja prijetnja i shvaćaju da je NATO spremniji nego ikad za uspješno suprotstavljanje toj prijetnji", rekao je američki ministar.

Tom je prilikom ponovio svoju spornu tezu o "staroj" i "novoj" Europi.

"Razlika između stare i nove Eurpe nije u starosti, već u ponašanju", rekao je Rumsfeld nakon razgovora s njemačkim ministrom obrane Peterom Struckom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumsfeld je također ocijenio i da će ulazak novih članica u NATO pridonijeti pomlađivanju Saveza.

Govoreći o Iranu, Rumsfeld je ustvrdio da se ta zemlja sve brže približava točki u kojoj bi mogla posjedovati nuklearno oružje, iako se čini da ga terenutačno nema.

"Obavještajne informacije iz SAD i drugih zemalja trenutačno procjenjuju da Iran ne posjeduje nuklearno oružje, ali da ima vrlo aktivan program, pa se čini izglednim da u razmjerno kratkom roku priskrbi nuklearno oružje", rekao je Rumsfeld.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara