RUMSFELD: STVARI SE U IRAKU ODVIJAJU DOBRO

Vojne akcije u Iraku odvijaju se vrlo dobro, kazao je u četvrtak navečer američki ministar obrane Donald Rumsfeld, nakon sastanka iza zatvorenih vrata s američkim senatorima koje je izvijestio o situaciji 24 sata nakon pokretanja napada. L

"Stvari se odvijaju dobro", rekao je Rumsfeld novinarima, ne želeći komentirati izvješća o ulasku američkih snaga u južni Irak.

Naglasio je kako "nema sumnje da irački režim nema budućnosti" te da će "u jednom trenutku Iračani i irački vojnici to shvatiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je i da američki dužnosnici komuniciraju s iračkim snagama "na sve moguće i zamislive načine" kako bi ih uvjerili da se predaju.

Rumsfeld je ranije kazao da američka administracija smatra da "bi veći sukob u Iraku bio nepotreban kad bi irački dužnosnici učinili potrebno kako bi preživjeli i izbjegli takav sukob". Aludirao je na traženi bijeg iračkoga predsjednika Sadama Huseina i njegovih sinova u egzil.

U protivnom, "ono što će slijediti neće nalikovati ni na koji drugi sukob. To će biti sila dosad neviđenog razmjera", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara