Rumunjske vještice pomažu oko EU fondova

VJEŠTICE u Rumunjskoj našle su novu lukrativnu poslovnu ideju nakon što je njihova zemlja početkom ove godine ušla u EU. Dok su prije ograničavale svoju djelatnost na prodaju ljubavnih napitaka i čitanja budućnosti, sad su počele naplaćivati čarolije koje "pomažu" lokalnim biznismenima da dobiju natječaje iz europskih fondova.

Od ulaska u EU Rumunjska je dobila pristup velikom broju fondova, za koje treba proći natječaje. Lukave vještice vidjele su da i one na tome mogu ubrati svoj dio zarade tako što bacaju čini u korist onih koji ima plate.

Florica, vještica iz Pitestija na jugu zemlje, kaže: "Radi se o novoj vrsti čarolije koju smo morali smisliti. Ne možete se praviti da ste prava vještica ako ne možete pomoći poslovnom čovjeku da dobije pristup sredstvima EU."

"Na primjer, neki sam dan pomogla jednom mladom biznismenu da dobije novac iz natječaja.", opisuje ona svoje uspjehe.

"Raširila sam karte na njegove dokumente, izrekla magične formule i poprskala papire kojima se prijavljivao za natječaj. Njega je to stajalo samo 40 funti, ali kad dobije novac iz fonda bit će zadovoljan zbog moje intervencije, a ja u biti zadovoljna zato što ću dobiti nove klijente", daje Florica vrlo jasnu i jednostavnu formulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rumunjskoj je vještičji zanat priznat kao profesija, a vještice postaju i politički aktivne. U zadnje vrijeme kažu da će se boriti za prava homoseksualaca. Rezultat toga je da im se za pomoć obraća sve više homoseksualaca.

"Smislila sam mnoge nove čarolije koje pomažu muškarcima da steknu ženske osobine. Počinju nositi nakit i šminku, a ja im čarolijama mogu pomoći da smanje opseg bedara i mogu im spriječiti rast brade", kaže vještica Margareta.

Posao očigledno nema granica. Dakle, ako vam je dosadilo brijanje, skočite do Margarete sljedeći put kad posjetite Rumunjsku.

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara