Rumunski predsjednik u posjetu Hrvatskoj 26. i 27. svibnja

RUMUNJSKI predsjednik Ion Iliescu boravit će u uzvratnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj 26. i 27. svibnja 2003., na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

Kako je najavljeno, osim sa svojim domaćinom predsjednikom Mesićem, rumunjski predsjednik Iliescu sastat će se tijekom boravka u Zagrebu i s predsjednikom Hrvatskog sabora Zlatkom Tomčićem i predsjednikom Vlade Ivicom Račanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se istodobno hrvatsko-rumunjski gospodarski forum, koji će, uz hrvatske, okupiti i 30-ak rumunjskih gospodarstvenika, a gospodarstvenike će pozdraviti predsjednici Mesić i Iliescu.

Predviđeno je, također, da predsjednik Iliescu održi predavanje u Europskom domu na temu: "Integracija i globalizacija - rumunjski pogled".

Drugog dana posjeta, 27. svibnja, predsjednici Mesić i Iliescu boravit će u Dubrovniku gdje će sudjelovati na konferenciji europskih ministara znanosti (COST) te pozdraviti sudionike Regionalnog stola Pakta stabilnosti za jugoistočnu Europu koji se održava u Cavtatu. Prije povratka u Bukurešt predsjednik Iliescu nakratko će posjetiti i Brijune.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara