Rupel: Hrvatska će postati kandidat, ali za datum pregovora nisam siguran

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da će Hrvatska na lipanjskom summitu EU-a dobiti status kandidata, ali da nije siguran da će dobiti i datum za početak pregovora.

Upitan hoće li Hrvatska dobiti datum za početak pregovora na summitu EU-a 17. i 18. lipnja, Rupel je odgovorio: "To ne mogu zajamčiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatska je trenutačno najomiljeniji kandidat, skoro da nema države koja bi bila protiv njezina ulaska, ali što se tiče datuma o početku pregovora teško bih mogao reći da će ići glatko i bez postavljanja uvjeta", rekao je Rupel na konferenciji za novinare u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova EU-a.

"Slovenija načelno podržava ulazak Hrvatske, ali imamo i nekoliko pitanja za postaviti", dodao je Rupel, izbjegavši odgovoriti o kakvim je pitanjima riječ.

Dodao je da je do lipanjskog summita ostalo još mjesec dana, a u međuvremenu "će se vidjeti što će se još dogoditi i kako će teći rasprava, za koju se može reći da će biti napeta", rekao je slovenski ministar vanjskih poslova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara