RUPEL NAJAVIO ŽUŽULOV POSJET SLOVENIJI 9. TRAVNJA

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u petak je navečer na tiskovnoj konferenciji u Ljubljani najavio da će njegov hrvatski kolega Miomir Žužul posjetiti Sloveniju 9. travnja. L

Riječ je o Žužulovom uzvratnom posjetu nakon što je Rupel, nadugo nakon formiranja nove hrvatske Vlade, posjetio Zagreb i stvorenog novog ozračja u bilateralnim odnosima izjavama da će se za pitanje granice na moru pokušati naći međusobno političko rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rupel je potvrdio i da će se sa Žužulom susresti i na margini konferencije o regionalnoj stabilnosti koja će se sljedećeg tjedna održati u Washingtonu. Konferencija "Od sigurnosti k razvoju zapadnog Balkana" održava se u ponedjeljak, a kako se pretpostavlja u središtu će imati problem Kosova. Organizatori konferencije su Slovenija i washingtonski Centar za međunarodne strateške studije. Američki i europski stručnjaci, među njima i nekoliko ministara vanjskih poslova, trebali bi predstaviti nove ideje za poticanje reformi u zemljama zapadnog Balkana.

(Hina) xfl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara