Rupel: Neka o granici presudi Haag

Rupel: Neka o granici presudi Haag

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrije Rupel danas je odgovarajući na pitanja novinara kazao kako stajališta Ljubljane glede rješavanja spornih graničnih pitanja s Hrvatskom ostaju nepromijenjena.  

Naime, prema Rupelu sada je najvažnije da se aktivira inicijativa o arbitraži, a konačnu odluku o granici trebao bi donijeti Međunarodni sud pravde (ICJ) u Den Haagu.

Konferencija za novinare ministra Rupela bila je vezana za dvodnevni sastanak ministara europske unije koji će se održati ovog vikenda u Sloveniji. Ministar Goran Jandroković sudjelovat će na drugom danu sastanka ministara, međutim Rupel je kazao kako nije dogovoren neformalni sastanak dvaju ministara vanjskih poslova Slovenije i Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana sastanka govorit će se o  bliskoistočnom mirovnom procesu te o aktualnim odnosima Europske unije i Rusije. Drugog dana kada će im se pridružiti ministri zemalja kandidata za članstvo, među kojim će biti i Jandroković, govorit će se o stabilnosti u regiji nakon nezavisnosti Kosova kao i o europskoj perspektivi država zapadnog Balkana.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara