Rupel: Ostavkom bih previše razveselio protivnike

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da su za kampanju pokrenutu protiv njega u vezi s namjeravanim osnutkom nove diplomatske akademije u Portorožu odgovorne snage lijevog kontinuiteta i da ne misli dati ostavku jer bi njome "previše razveselio" svoje protivnike.

"Nisam počinio ništa protuzakonito i ne namjeravam dati ostavku, a nema nikakve opasnosti niti da ću biti smijenjen", rekao je Rupel u razgovoru za tjednik "Mag". On je dodao kako je moguće da se na proljeće kandidira za slovenskog zastupnika u Europskom parlamentu, ali isto tako i da ostane na dužnosti do kraja mandata jer ga podržava i premijer Anton Rop.

Slovenske sudbene vlasti otvorile su istragu o mogućem sukobu interesa i zloporabi funkcije pri osnivanju nove diplomatske akademije na kojoj bi Rupel i sam bio predavač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rupel je dodao da kampanja protiv njega šteti i poziciji Slovenije u međunarodnim odnosima.

"Kad čitam hrvatske novine, vidim kako neki tamo uživaju jer misle da će se riješiti čvrstog pregovarača. Drugim riječima, naše državno tužiteljstvo smanjuje kredibilitet države i miješa se u akademsku slobodu", rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara