Rupel tvrdi da se nije suprotstavio premijeru

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel ocijenio je u četvrtak da je njegovo protivljenje imenovanju nove ministrice za pravosuđe bilo osobne naravi, a ne rezultat želje da se suprotstavi premijeru Antonu Ropu ili stranci kojoj pripada, liberalnim demokratima (LDS), čiji je predsjednik Rop.

"S obzirom da Zdenka Cerar nije članica liberalnih demokrata, smatrao sam da svojim kritičkim mišljenjem ne izražavam protivljenje premijeru ili stranci koju držim otvorenom i modernom strankom centra u kojoj je dopušteno izražavanje različitih mišljenja", ocijenio je Rupel u izjavi za javnost koju je poslao medijima.

Rupel je dodao da na izbor ili neizbor sadašnje glavne državne tužiteljice u vladu ne "može i ne smije utjecati", no da je svojim protestom protiv njezine kandidature upozorio na činjenicu da je lani "sudjelovala u kampanji" protiv Rupela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta je kampanja, naveo je Rupel u priopćenju za javnost, "u inozemstvu bila shvaćena kao pokušaj uvođenja drukčije vanjske politike od one koja je Sloveniju od socijalističke republike dovela u društvo najuglednijih država svijeta".

Zdenka Cerar, koliko je poznato, nije članica nijedne političke stranke, ali se obično navodi da je bliska Udruženoj listi socijalnih demokrata (ZLSD), stranci koja se razvila od nekadašnjih slovenskih komunista.

(Hina) xfl yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara