Rusak tvrdi da nije uvjetovala prelazak u HSU: To su laži, podbadanja i nemoral

Rusak tvrdi da nije uvjetovala prelazak u HSU: To su laži, podbadanja i nemoral

Foto: Hina

GORDANA RUSAK kao neovisna kandidatkinja bila je na listi MOST-a, a nakon što je Drago Prgomet izbačen, prešla je u HRID. Trenutno je kod zastupnika HSLS-a i BUZ-a, a kako je jučer doznao Index, Rusak se nudila i zastupnicima HSU-a, s posebnom listom zahtjeva.

Kako je jučer Indexu potvrdio Silvano Hrelja, jedan od zahtjeva Gordane Rusak bio je izdvajanje oko 10 tisuća kuna mjesečno u zaseban fond s kojim bi mogla raspolagati za "provedbu znanstvenih projekata". Drugi je pak bio vezan uz zapošljavanje Sanele Dropulić s minimalnom plaćom od 10 tisuća kuna mjesečno te potpredsjedništvu u klubu zastupnika.

> Prgometova zastupnica prešla u HSLS: Tražila 10 tisuća kuna i zaposlenje prijateljice

"Da, kontaktirala me je zastupnica Rusak. Imala je listu zahtjeva, no rekao sam kako mi na to ne možemo pristati", rekao nam je zastupnik Hrelja. Podsjetimo, nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina napustio je Klub zastupnika HRID-a i osnovao zajednički klub s dvoje HSU-ovih zastupnika Silvanom Hreljom i Marijom Ilić.

Gordana Rusak danas je gore navedeno nazvala "lažima, podbadanjima i nemoralom".

"Toliko laži, podbadanja i nemorala u jednom danu nisam doživjela u čitavom svom životu", kazala je Rusak Hini, zamoljena da komentira tvrdnje predsjednika HSU-a Silvana Hrelje da se prije priključenja Klubu HSLS-a nudila zajedničkom klubu HSU-a i nezavisnog Stipe Petrine, također bivšeg Mostovca, no o detaljima još uvijek ne želi govoriti. Rusak jučer nije Indexu odgovarala niti na pozive niti na poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Silvano Hrelja ostaje pri svome

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja danas je i Hini potvrdio ono što je jučer kazao Indexu.

"Gospođa Rusak je tražila novac za neke svoje projekte i to je istina. Mi smo razgovarali na njezinu inicijativu, izrazila je želju da bi promijenila klub i tražila, između ostalog i zapošljavanje u našem klubu. Rekli smo da nam je to neprihvatljivo, jer bi već zaposlene morali baciti na ulicu", kazao je Hrelja te dodao kako je Rusak pismo s ponudom poslala zajedničkom Klubu HSU-a i nezavisne liste Stipe Petrine.

O svemu se oglasila i glasnogovornica HSLS-a Sanela Dropulić, koja je putem Facebooka poručila kako za PR-ovca nema veće laskavosti nego kad mu se diže cijena za ono za što nije odgovoran.

"Moram priznati da bi svakako u taj dijapazon laskavosti spadala i činjenica da saborski zastupnici zbog mene mijenjaju stranke. Ali na žalost medija i novinara koji barataju s netočnim informacijama moram samo reći - angažirana sam u HSLS-u kao profesionalac prije bilo kakvih 'kadrovskih križaljki' o kojima pišu kao istinite i tjeraju me na prve ispravke netočnih navoda", napisala je Dropulić.

U medijima su se pojavile informacije da je Rusak nudila suradnju i Klubu SDP-a, no predsjednik tog kluba zastupnika Igor Dragovan informaciju je demantirao.

"Ne znam kako je SDP utrpan u tu priču, možda je nekom najlakše tako, ali to nije istina i s tim nemamo nikakve veze", rekao je Dragovan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara